Information Covid-19

Vi har nu gått in i det tredje året av pandemin. Det är viktigt att du fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdateras kontinuerligt

Hantering av smittspridning covid

Nedanstående gäller från 2022-02-09 och tills vidare.

• För att undvika smittspridning är det viktigt att man som elev och medarbetare inte är i skolan vid symptom eller sjukdom.
  • Inga typer av karantän gäller längre.
  • När man är frisk kan man återgå till skolan.
  • Tvätta händerna ofta och använd handsprit däremellan.
  • Friska elever kan vara i skolan, även om det finns personer med bekräftad eller misstänkt covid-19 i hushållet.
  • Skolan behöver inte hjälpa till med kartläggning och informera i klass eller på skolan även om de får kännedom om fall.
  • Elever med symtom som kan vara covid-19 ska vara hemma, oavsett eventuella provsvar.
  • Huvudprincipen om närundervisning i skolan gäller.

- I ett läge där en stor andel av personalen inte har möjlighet till undervisning på plats i skolans lokaler – på grund av till exempel symtom som kan vara covid-19 – kan fjärr- eller distansundervisning i vissa fall vara nödvändig för att möjliggöra att undervisning alls sker.
  • Skolhuvudman kan fatta beslut om fjärr- eller distansundervisning vid hög frånvaro på grund av covid-19 utan att samråda med smittskyddet.

Riktlinjer från Smittskydd Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: