Estetik och media

Inriktningen Estetik och media med profilen digital kreatör passar dig som vill lära dig att kommunicera med digitala medier och som vill utveckla en förståelse för andra människor i ett kulturellt perspektiv.

På Estetiska programmet läser du dina karaktärsämnen från år ett och alla tre år.

Digital kreatör

Du får arbeta kreativt och lära dig använda olika tekniker inom exempelvis video, fotografering, layout och animation. Du får med andra ord möjlighet att utveckla dina kunskaper i att skapa och kommunicera på ett snyggt, tidsenligt och effektivt sätt i dagens digitala samhälle. Kärnan i utbildningen är det kreativa sambandet mellan kommunikation, teknik och skapande – alltid kopplat till olika målgrupper och till specifika sammanhang.

Du får dessutom en fördjupad kunskap om källkritik, vilket är oerhört viktigt i ett medielandskap där dolda budskap, fejkade nyheter och desinformation är vanliga inslag. Förståelse för hur medierna fungerar är nyckeln till att själv kunna navigera och verka i branschen.

Omvärldskontakt

Vi samarbetar regelbundet med aktörer utanför skolan och du får då möjlighet att jobba med riktiga produktioner som sänds eller visas för en större publik. Detta ger dig också träning i att samarbeta med andra, både inom utbildningen men även utanför skolan. Om du väljer kursen Entreprenörskap så kan du även starta och driva ett UF-företag under ditt sista år på Estetiska programmet.

Att besöka bra utställningar, högskolor och andra eftergymnasiala utbildningar samt att träffa yrkesverksamma personer är naturliga och viktiga inslag på Estetiska programmet. Omvärldskoll och framtidsdrömmar är viktiga hörnstenar som ger motivation och mening.

Högskoleförberedande

Tänk också på att Estetiska programmet kan vara ett alternativ för dig som funderar på att välja exempelvis Samhällsvetenskapsprogrammet, men som också är intresserad av att fortsätta utveckla ditt intresse för digitala medier, kommunikation och skapande. Du har möjlighet att välja kurser inom programmet som ger dig liknande högskolebehörighet som det Samhällsvetenskapliga programmet. Genom det individuella valet kan du bredda din behörighet ännu mer. I alla våra kurser får du självklart också träna på att analysera, att tänka kritiskt och att reflektera.

Från Estetiska programmet får du med dig en kunskapsmässig verktygslåda, där du kan hantera en mängd olika programvaror och tekniska hjälpmedel inom digitalt skapande och medieproduktion. Dessutom är du väl förberedd för högre studier inom kommunikation, humaniora och samhällsvetenskap.

Varmt välkommen till oss!

Följ oss gärna på sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/dlgesbildmedialänk till annan webbplats
Instagram: dlg_esbildmedia

Poängplan Estetiska programmet 21/22

Inriktning estetik och media

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p


Poäng

År

Engelska 5

100

1

Engelska 6

100

2

Historia 1b

100

2

Historia 2b - kultur

100

3

Idrott och hälsa 1

100

1,2

Matematik 1b

100

1

Naturkunskap 1b

100

2

Religionskunskap 1b

50

3

Samhällskunskap 1b

100

1

Svenska 1 / svenska som andraspråk 1

100

1

Svenska 2 / svenska som andraspråk 2

100

2

Svenska 3 / svenska som andraspråk 3

100

3

Programgemensamma karaktärsämnen 150 p

Programgemensamma karaktärsämnen 150 p


Poång

År

Estetisk kommunikation 1

100

3

Konstarterna och samhället

50

3

Inriktning estetik och media 400 p

Inriktning estitik och media 400 p


Poäng

År

Digitalt skapande 1

100

2

Medieproduktion 1

100

1

Medieproduktion 2

100

2

Medier, samhälle och kommunikation 1

100

1,2

Programfördjupning 300 p

Programfördjupning 300 p


Poäng

År

Film- och tv-produktion 1

100

1

Fotografisk bild 1

100

1

Digitalt skapande 2

100

3

Valbar programfördjupning 200 p

Valbar programfördjupning 200 p


Poäng

År

Film- och tv-produktion 2

100

2

ellerMatematik 2b

100

2

Fotografisk bild 2

100

3

ellerNaturkunskap 2

100

3

ellerEntreprenörskap

100

3

Övriga kurser 300 p

Övriga kurser 300 p


Poäng

År

Individuellt val

200

2,3

Gymnasiearbete

100

3

Kontakt

Johanna Lund

Tel: 0510-771321

E-post: Johanna.Lund@edu.lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: