Barnens konstafton 6 november

Vi är alla sköna prickar!

Prickar är en himla bra grej. Det går ju att göra så mycket med dem. Ett pricklandskap, stora prickar och pyttesmå.
Ge bort en prick, bygg vidare på någon annans prick. Gå in i en prick, samla alla prickar till ett gemensamt konstverk. Börja med en prick och du vet aldrig var det slutar.

Vi gör prickar, vi läser prickar och vi är framför allt är vi alla sköna prickar med rätt att vara, synas och skapa på vårt eget sätt!

Alla barn och barnasinnade är välkomna till BIBLIOTEKET och FOLKETS HUS för en explosion i prickigt.

6/11 klockan 12-20

BIBLIOTEKSHUSET

Workshop:

Upptäck din kreativitet

Tid: 12.00 – 20.00, drop-in
Plats: Bubblan (utanför konsthallen)

Konsthallen bjuder in alla till en kreativ stund i Bubblan där vi skapar fantasifulla prickar med inspiration av boken En prick av Peter H. Reynolds. Välj mellan en rad olika material, låt fantasin flöda fritt och upptäck din unika förmåga att vara kreativ genom att börja med en prick!

* Barnbibliotekarie Lena läser högt ur boken En prick i Bubblan kl 12, 14 och 16.

FOLKETS HUS

Klockan 12:00 – 24:00

Workshop:

Selfiespots

Under Barnens konstafton förvandlas FOLKETS HUS till ett paradis för selflovers. Här byggs miljöer där du kan ta världens bästa selfies. I vår ramverkstad skapar vi unika ramar till varje bild.

Utställning:

Jag ser mig – från självporträtt till selfies

En utställning om självporträttens historia, från tidigt oljemåleri till den samtida selfien. Jag syns, alltså finns jag!

De första egentliga självporträtten anses vara från 1400-talet och sedan dess har självporträtten varit en vanlig genre inom konsten. Att spegla sig i en vattenskål eller i en blankpolerad skiva var möjligt redan tidigare men när speglar av glas blev allmänt spridda fick även konstnärer tillgång till sin egen spegelbild. I dag är självporträtten ett av de mest spridda fenomenen på internet. Så gott som alla har någon gång tagit en selfie med sin mobilkamera. Selfien har blivit ett sätt att kommunicera och berätta om vem man är eller skulle vilja vara. Oavsett om ett självporträtt är fruktern av månadslång strävan med oljefärg och pensel eller en mobilbild tagen i flykten framför en sevärdhet, så fyller det samma funktion: att visa att man finns till. För sig själv och för andra.

I utställningen finns även möjlighet att utforska bilden av dej och ta egna selfies mot olika bakgrunder.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: