Bäcklidens äldreboende

Bäckliden ligger i Vinninga samhälle, en mil utanför Lidköping åt Skarahållet. Huset omges av en bäck, åkrar och grönområden. Förutom härlig natur finns här även en fin innergård där du kan sitta och njuta. Varje månad anordnar vi något extra för dig som bor hos oss, det kan vara musikkafé eller gemensamma måltider.

Telefonnummer till Bäcklidens äldreboende

Enhet Gläntan 0510-77 16 63
Enhet Liden 0510-77 16 64
Enhet Bäcken 0510-77 16 65

Sjuksköterska 0510-77 16 62

Kontakt

Ann Eriksson

Titel: Enhetschef

Tel: 0510-771660

E-post: ann.eriksson@lidkoping.se

Bäcklidens äldreboende

Bäckliden är ett suterränghus med 24 rum i markplan, några med egna terrasser. Affär och pizzeria finns inom gångavstånd. Bibliotek finns i huset. På Bäckliden finns tre avdelningar: Liden, Gläntan och Bäcken, som alla har 8 lägenheter vardera. Varje avdelning har en gemensam uteplats där du kan läsa tidningen, titta på TV eller umgås med andra som bor hos oss. Det finns även en mötesplats
för underhållning, gudstjänster och andra aktiviteter. På Bäckliden finns även solrum, träningsrum, bastu och rum för hår- och fotvård.

Våra lägenheter

Lägenheterna består av ett rum om 30-35 kvadratmeter. Rummen har en toalett och dusch, klädkammare samt pentry med kokplattor, diskbänk och kylskåp. Det finns en säng, resten av möbleringen bestämmer du själv. Trygghetslarm finns i samtliga rum. För dig som har behov av hjälpmedel kan vi tillgodose det, i samråd med ansvarig arbetsterapeut och sjukgymnast. På Bäckliden finns även ett rum där närstående kan övernatta.

Kost och måltider

All mat lagas hos oss på Bäckliden. Vi serverar tre huvudmåltider samt två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. Under sommaren brukar vi fika på vår fina innergård eller på balkongen.

Aktiviteter

På Bäckliden anordnas aktiviteter flera gånger i veckan. Vi utgår från våra boendes önskemål och arrangerar bingo, sångstunder, läsning och gymnastik. Om du har förslag på aktiviteter är det självfallet mycket välkommet! Varje månad anordnar vi något extra och vi uppmärksammar årets högtider på olika sätt. Vi firar även födelsedagar för våra boende om önskemål finns. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer på besök med jämna mellanrum. På Bäckliden finns även solrum, träningsrum och bastu.

Vi som arbetar här

I vårt team arbetar omvårdnadspersonal, distriktssköterskor och sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och biståndshandläggare. Dessutom finns det på Bäckliden en enhetschef, en kokerska och en vaktmästare. Våra sjuksköterskor är tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss varannan vecka. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Personalen på Bäckliden erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: