Östhaga demensboende övre

Östhaga demensboende ligger centralt i stadsdelen Margretelund. I närheten finns grönområden och promenadvägar. Hos oss sätter vi guldkant på tillvaron med mycket utevistelse och aktiviteter.

Telefonnummer till Östhaga demensboende övre

Enhet Lillängen 0510-77 09 34
Enhet Lindhagen 0510-77 09 54

Sjuksköterska 0510-77 05 33

Kontakt

Lisa Maria Bergsten

Titel: Enhetschef

Tel: 0510-770465

E-post: LisaMaria.Bergsten@lidkoping.se

Östhaga demensboende övre

Hos Östhaga demensboende har du nära till allt, såväl vårdcentral och affärer som kyrka och grönområden. Strax utanför hittar du busshållplatsen som tar dig till nya stadens torg på ett par minuter.

Våra lägenheter

Varje lägenhet består av ett rum som är cirka 20 kvadratmeter. I rummet finns handikappanpassad toalett med dusch samt ett pentry med kokplatta, diskbänk och kylskåp. Det finns en höj- och sänkbar säng med madrass, resten av möbleringen väljer du själv. Trygghetslarm finns i alla rum. Det kan vara bra att tänka på att lösa mattor ökar risken för fallolyckor. Våra entrédörrar låses kl. 16:00 på vardagar, och under helgen från fredag kl. 16:00 till måndag kl. 06:30. Vi vill att dina anhöriga ska kunna besöka dig när som helst oavsett tid på dygnet. De kan därför kvittera ut en nyckel hos oss.

Kost och måltider

Östhaga har ett eget kök som kostenheten står för. Ett par dagar i veckan kommer huvudmåltiden från Vänerköket, medan vår kökspersonal lagar maten övriga dagar. Måltiderna är jämnt fördelade över dygnet. Om du önskar specialkost kan vi givetvis tillgodose det.

Aktiviteter

På Östhaga har vi ett aktivitetsteam som erbjuder aktiviteter flera dagar i veckan. Det kan vara högläsning, utflykter, filmvisning, tipspromenader och underhållning. Vi uppmärksammar årets högtider på olika sätt och om önskemål finns firar vi födelsedagar och andra högtidsdagar gemensamt. Biblioteket kommer även till oss då och då, och vi anordnar gudstjänster hos oss. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer regelbundet till Östhaga.

Vi som arbetar här

På Östhaga demensboende finns det personal dygnet runt som alla är utbildade undersköterskor. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss regelbundet. Den läkare och tandläkare du haft innan flytten till Östhaga kan du fortsätta att träffa om du så önskar. Du erbjuds även en kostnadsfri tandvårdsundersökning av tandhygienist. Vi har kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef på plats dagtid måndag till fredag, då även vaktmästare finns hos oss. Personalen på Östhaga erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: